Welkom

fysiotherapie

Hier kunt u zich informeren over mijn praktijk, visie en werkwijze. U zult ontdekken dat deze in belangrijke mate afwijken van andere fysiotherapiepraktijken. De hele opzet van mijn praktijk is erop gericht u de hoogst mogelijke kwaliteit te bieden. Zo heb ik mij sinds 10 jaar geheel toegelegd op het onderzoeken en behandelen van hoofdpijn, nek- en rugklachten en andere klachten die uitgaan van de wervelkolom. Hiervoor gebruik ik de relatief zeldzame- , maar bijzonder effectieve, methodes van MDT/ McKenzie- en Dean Watson.  Deze heb ik door nascholing geleerd en houd ik door jaarlijkse nascholing bij. Ik zie veel patiënten die bij andere therapeuten en therapieën niet succesvol waren voor een 2nd opinion. Ik hoop, dat ik u binnenkort mag helpen met het vinden van een antwoord op de volgende vragen:

  • Wat is de oorzaak van mijn klachten?
  • Wat kunt u er aan doen?
  • Wat kan ik er zelf aan doen?
  • Wat kan ik doen om te voorkomen dat ik deze klachten nog vaker krijg?

Contractvrij

Door bewust geen contracten af te sluiten met zorgverzekeraars, kan ik u geheel naar eigen inzichten behandelen en u zo de hoogste kwaliteit bieden.  Hierdoor kan ik per afspraak 60 minuten reserveren, wat vaak veel effectiever is, dan (meer) afspraken van 30 minuten.  Ook hoef ik geen onnodige administratieve handelingen te verrichten die alleen voor de zorgverzekeraar van nut zijn. U kunt zo weinig als mogelijk, maar zo vaak als nodig behandelingen krijgen. Dat bepalen u en ik in samenspraak en niet uw zorgverzekeraar.  Goede aanvullende verzekeringen die u vrij laten in uw eigen keuze en  ook niet gecontracteerde fysiotherapie (bijna) geheel vergoeden zijn zeldzaam. Meestal heeft u wel recht op een ongeveer 50% vergoeding van mijn tarieven, zie verder bij betaling en vergoeding.

Echte McKenzie therapie

Alleen therapeuten die geregistreerd staan op www.mckenzie.nl voldoen aan de minimale eisen van het McKenzie Institute Benelux (MIB). Zij zijn, na alle cursusdelen te hebben gevolgd, geslaagd voor het theoretisch en praktisch examen en  volgen regelmatig speciale nascholing van het MIB. Helaas zijn er “collega’s” zonder registratie die beweren McKenzie therapie aan te bieden. Dit kan bij de patiënt tot geen of mindere resultaten of zelfs tot verslechtering lijden. Zo kan ten onrechte de indruk ontstaan dat McKenzie therapie niet baat.

Ervaringen van anderen

Veel tevreden patiënten beloofden het, slechts een klein deel deed het daadwerkelijk : ze schreven wat ze vonden van mijn aanpak op zorgkaartnederland.nl.  Ze deden dat hier en hier.  Schrijft u nadien ook een beoordeling? Zo helpt u andere patiënten die ook op zoek zijn naar een oplossing voor hun problemen mij te vinden.

Kwaliteit

Mijn idee van kwaliteit is om samen met u in een zo kort mogelijke tijd de grootst mogelijke verbetering te bereiken. Indien mogelijk zal ik u informeren, hoe u er zelf voor kunt zorgen, dat deze verbetering in de toekomst aanhoudt. Een duidelijk verbetering moet in de meeste gevallen binnen 6 sessies zichtbaar zijn. Als het duidelijk wordt, dat er geen of geen verdere verbetering mogelijk mocht zijn, hoort u dit zo snel mogelijk. Dit om onnodige behandelingen en kosten te vermijden.